Hoe zoekmachine optimalisatie je kan helpen

Hoe zoekmachine optimalisatie je kan helpen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO. Het is een belangrijk onderwerp in de wereld van online marketing, en dat is niet voor niets. Eenvoudig gezegd is SEO het proces om je website beter zichtbaar te maken voor zoekmachines als Google en Bing. Hoe hoger je site in de zoekresultaten verschijnt, hoe groter de kans dat mensen hem vinden.

Waarom is SEO belangrijk?

Maar waarom is dit belangrijk? Kunnen mensen immers niet gewoon rechtstreeks je webadres intypen? Zeker, maar zo werkt het in de echte wereld niet altijd. Mensen hebben het druk, en ze onthouden niet altijd je exacte webadres. Misschien weten ze niet eens dat je bestaat! Dat is waar SEO om de hoek komt kijken. Door je site te optimaliseren voor de zoekmachines, vergroot je je kansen om gevonden te worden door mensen die op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt.

Hoe werkt SEO? 

Bij zoekmachine optimalisatie gaat het erom je site beter zichtbaar te maken voor de zoekmachines. Zoekmachines beoordelen je website op basis van honderden factoren. We weten niet exact wat deze manieren zijn. Echter weten we wel een aantal trucjes om op de factoren in te spelen. Zo zijn er twee belangrijke manieren om dit te doen:

  • Gebruik overal op je site trefwoorden. Trefwoorden zijn woorden of zinnen die beschrijven wat je doet. Als iemand naar een bepaald trefwoord zoekt, wil je dat jouw site in de resultaten naar voren komt. De content om de trefwoorden heen moet ook aansluiten bij de zoekintenties van de zoeker.
  • Bouw backlinks naar je site. Backlinks zijn links van andere websites die terugleiden naar de jouwe. Ze werken als een soort “stem” voor je website en vertellen de zoekmachines dat andere mensen je site als gezaghebbend en betrouwbaar beschouwen. Hoe meer backlinks je hebt, hoe beter! Je kan deze opbouwen door te gaan linkbuilden.

Hopelijk heeft dit je een beter begrip gegeven van wat SEO is en hoe het je kan helpen. Onthoud dat het er bij SEO om gaat je site beter zichtbaar te maken voor de zoekmachines, zodat mensen die zoeken naar wat je te bieden hebt je gemakkelijk kunnen vinden. Hulp hierbij nodig? Neem dan een kijkje op www.reputatiefabriek.nl

e-software

Reacties zijn gesloten.