Antwoord op de vraag ‘Hoe kom ik achter mijn passie’

Antwoord op de vraag ‘Hoe kom ik achter mijn passie’

Hoe kom ik achter mijn passie? Het is een vraag waar veel mensen bij vastlopen. Veel mensen weten bijvoorbeeld wel wat ze willen, maar zijn er niet zeker van of het echt het beroep is wat bij diegene past. Dit kan het lastig maken om een goede ondernemer te worden en de dromen na te jagen. Je kunt daarom een professional inschakelen om jou te helpen om hierachter te komen. Een van de professionals die jou te allen tijde zou kunnen helpen is Maak Jouw Impact. Maar hoe kom je er nou achter wat je echt leuk vindt?

De vraag ‘Hoe kom ik achter mijn passie’ niet direct te beantwoorden

Antwoord krijgen op de vraag ‘hoe kom ik achter mijn passie, kan veel tijd in beslag gaan nemen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je overtuigd bent van een bepaalde carrière, terwijl je er tijdens jouw studie al achter komt dat het toch niets voor jou is. Je staat dan voor een lastige keuze. Je kunt doorgaan met jouw studie en daarbij al weten dat je dit geld eigenlijk weggooit of een volledige omslag maken en met een nieuwe studie beginnen. Daarbij kan het ook zijn dat je na heel veel jaren te hebben gewerkt binnen een bepaalde sector toe bent aan iets nieuws en jouw dromen na wilt jagen.

Kijken naar het heden voor inspiratie

Het is belangrijk dat je jezelf een aantal andere vragen stelt voordat je een omschakeling doet naar het beantwoorden van de vraag hoe kom ik achter mijn passie. Je moet namelijk niet naar het eindresultaat gaan kijken, maar juist naar het startpunt. Je kunt namelijk meerdere passies hebben, waarbij de een verder ontwikkeld is dan de andere. Er kan ook een bepaalde passie zijn waar je jezelf meer in wilt gaan ontwikkelen. Je wordt hierdoor steeds zekerder en krijgt later geen spijt dat je het niet gedaan hebt. Dat is namelijk waar het allemaal om draait op de lange termijn.

Kijk wat jij belangrijk vindt

Je kunt daarbij ook kijken naar wat jij teweeg wilt brengen. Er zijn immers altijd dingen die jij anders wilt hebben en waarbij je dus een verandering aan gaat brengen. Dit kunnen ook dingen zijn waarvoor je in een bepaalde flow moet zijn of waarbij je anderen als inspiratiebron nodig hebt. Door verschillende zaken voor jezelf op een rij te zetten kun je er namelijk voor zorgen dat je precies weet wat jouw doelen zijn in het leven. Hierdoor heb je ook beter voor ogen wat jouw daadwerkelijke passie is en wordt het simpeler om antwoord te geven op die prangende vraag: hoe kom ik achter mijn passie.

Ga voor nieuwe passies

Het blijft belangrijk om dicht bij jezelf te blijven om de vraag hoe kom ik achter mijn passie te kunnen beantwoorden. Door goed te bekijken wat jij allemaal belangrijk vindt en wat je nog wilt bereiken, zorg je ervoor dat je een goed uitgangspunt hebt. Daarbij is het goed om ook risico’s te nemen. Ga dus niet alleen bij de veilige weg en bij de vaardigheden die je al het meest ontwikkeld hebt, maar ook wat je nog verder wilt ontwikkelen, welke vaardigheden je hierbij nodig gaat hebben en je talenten ontdekken. Zo komen er altijd weer nieuwe passies op je pad en kun je genieten van een nieuwe carrière.

e-software

Reacties zijn gesloten.